GAZ-SYSTEM FORUM – II część pakietu informacyjnego

Photo of the article Przyjęta na czas trwania COVID-19 nowa formuła GAZ-SYSTEM FORUM zakłada  przekazywanie uczestnikom rynku materiałów informacyjnych z omówieniem aktualnych zagadnień związanych z funkcjonowaniem i rozwojem rynku gazu oraz korzystaniem z usług oferowanych przez operatora. W kolejnej części pakietu Klienci GAZ-SYSTEM znajdą informacje dotyczące sposobu rezerwacji przepustowości na granicy polsko-niemieckiej od lipca 2020 r.
Prezentacja zamieszczona w najnowszym pakiecie przedstawia warunki uczestnictwa w aukcjach przepustowości dla połączeń GCP GAZ-SYSTEM/ONTRAS i IP Mallnow, które zgodnie z decyzją ACER obowiązującą przez  najbliższe 3 lata, będą od 6 lipca 2020 r. realizowane poprzez platformę RBP. Uczestnicy rynku zainteresowani alokowaniem przepustowości połączeń na granicy polsko-niemieckiej znajdą w przygotowanym materiale m.in instrukcje dotyczące procesu rejestracji na platformie RBP oraz uczestnictwa w aukcjach i korzystania z funkcjonalności platformy. Opisane zostały również warunki, które należy spełnić, aby dołączyć do użytkowników platformy RBP. Należy do nich posiadanie elektronicznego certyfikatu oraz podpisanie umowy z platformą RBP. Na etapie rejestracji, jak i uczestnictwa w aukcjach produktów oferowanych przez GAZ-SYSTEM, uczestnicy rynku będą mogli liczyć na wsparcie techniczne ze strony platformy RBP oraz zespołu obsługi Klienta GAZ-SYSTEM.
Do każdego z poruszanych z zagadnień Klienci GAZ-SYSTEM mogą przesyłać pytania, na które odpowiemy drogą mailową. Przewidujemy także publikację w zanonimizowanej formie otrzymanych pytań i odpowiedzi, jeśli kontaktujący się z nami Klienci wyrażą na to zgodę.
Wszystkie materiały oraz zestawienie pytań i odpowiedzi zostaną udostępnione zakładce Strefa Klienta.
W przypadku pytań prosimy o kontakt:rynek@gaz-system.pl